Background

Fællesfaciliteter

Fællesfaciliteter

Malling Dampmølle er skabt ud fra folks stigende ønsker om at bo i et uforpligtende fællesskab, som man kan deltage i efter behov, herunder skal bebyggelsen facilitere beboernes deleøkonomiske efterspørgsel, såsom fælleshus til såvel beboer- som private arrangementer, storkøkken til fællesspisning, private fester og andre selskaber, storskærm så man kan se film, sport og koncerter sammen, musikanlægget til festerne, værkstedet til småreparationer og måske bare hygge over en øl, køkkenhaver til grøntsager og urter, opholdsarealer med komfortable havemøbler, gæstebolig til bedsteforældre, børn og børnebørn, dele-cykler til de korte ture, beboerbiler til de længere ture og meget mere...

Selve bebyggelsens udformning med de tre gårdrum, skaber mindre fælles grønne rum med tætte beboer relationer, og samlet et større bofællesskab med de attraktive deleøkonomiske fælles faciliteter.

Fælleshus

Fælleshuset ligger midt i bebyggelsen i stuen med direkte udgang gennem to dobbeltdøre til en stor sydvendt terrasse i det store gårdrum.

Fællesrummet er tænkt som samlingspunkt for fællesaktiviteter, herunder aftener med fællesspisning, vinarrangementer, visninger af film eller tv-udsendelser på storskærm af særlige begivenheder sport, kultur eller lignende. Eller bare til at hygge sig sammen med andre.

I fællesrummet er der storskærm og musikanlæg på den ene endevæg.

Der er borde og stole til arrangementer op til 50 personer, og toilet og handicaptoilet.

Storkøkkenet er udstyret med ovn, komfur og industriopvasker, samt professionelt kølebord.

Fællesrummet er udstyret med et buffetbord langs den ene væg med kaffemaskine og varmtvandstilslutning til the, samt service til min. 50 personer.

Fælleshuset vil kunne benyttes og reserveres til beboernes private arrangementer. 

Beboerbiler

Der opsættes to fælles beboerbiler udelukkende for Malling Dampmølles lejere på reserverede p-pladser med ladestandere til gratis benyttelse.

Så det er næsten lige så pålideligt som at have sin egen bil, bare meget nemmere. Alt det praktiske omkring bilerne sørger andre for, og det koster ikke noget, da det inklusiv i lejen. Læs mere her...

Fælles arrangementer

Fællesspisning
Beboerne kan selv arrangere fællesspisning så ofte de har lyst.
Nogle gange om året eller oftere efter ønske, arrangeres der fællesspisning i fælleshuset, hvor maden vil blive lavet af en kok eller madkyndig udefra. 

Mad og drikke arrangementer
Der vil blive arrangeret besøg udefra af forskellige udbydere af smagsoplevelser, såsom vinsmagning, gourmetmadlavning m.v. efter ønsker.

Fælles oplevelser
I fællesrummet kan man se TV-udsendelser sammen, såsom fodboldlandskampe, koncerter, film m.v. Og høre musik, spille computerspil, brætspil, eller bare hygge sig sammen.

Gæstebolig

Midt i Malling Dampmølle ligger en lille gæstebolig med fire senge og badeværelse, som er til rådighed for beboernes gæster.
Det gør det meget nemmere og langt mere komfortabelt når bedsteforældrene, børn og børnebørnene eller vennerne er på besøg og skal overnatte.

Gæsteboligen reserveres på Malling Dampmølle's app.

Fælles grønne arealer

De grønne fællesarealer vil bestå af plænegræs langs bygningerne, og ude i gårdrummene og uden om bebyggelsen af frugttræer, bærbuske og engblomster for at give naturen plads og skabe større biodiversitet for at tiltrække flere insekter, fugle og smådyr. Det sker blandt andet ved at skære ned på arealet til græsplænen. Græs er ret aggressivt og dominerende, så det vil udkonkurrere mange andre arter, og det betyder, at biodiversiteten vil være lav.

Der er ikke meget, der kan overleve uden vand, og ønsker man en høj artsdiversitet i haven, er der brug for at tilføje et element af både blankt vand til de lidt større dyr, samt fugtige områder til padder og kryb, der foretrækker fugtige omgivelser. 

Fuglene kan især godt lide haver, hvor der er masser af mad og mange gode skjulesteder. Hvis du vil have mange forskellige fugle i haven, skal du derfor plante buske og træer med bær og frugter, som fuglene kan spise. Men også gerne buske og træer med torne og stedsegrønne nåle, hvor fuglene kan gemme sig og have deres reder. Hovedparten af de fugle, vi har i haverne, er i virkeligheden skovfugle. Disse fugle foretrækker at leve i en have, som minder om et skovbryn med træer, åbent buskads og partier med tæt, stedsegrønt krat, der minder om nåleskov. Fuglene kan især godt lide haver med flere etager. Det vil sige med både lave buske, høje buske, små træer og store træer. Selv i en lille villahave kan du skabe flere etager i haven, du må blot vælge mindre træer som fx tjørn eller røn til den øverste etage.

Køkkenhaver
På de grønne fællesarealer opstilles 22 køkkenhaver i små metalhøjbede, som kan lejes af beboerne. Heri kan dyrkes lette afgrøder, som giver et stort udbytte. Det er næsten umuligt ikke at lykkes med blandt andet radiser, spinat, salat, og krydderurter i den spiselige have. Man kan vælge flerårige krydderiplanter som timian, rosmarin, oregano og mynte. Og flerårige grøntsager og frugter som rabarber og jordbær som kommer igen år efter år.

Beboercykler

Der vil være flere beboercykler stående til fri rådighed til de kortere ture, som når man skal til sport i BMI, en tur til stranden eller rundt i Malling og omegn. Eller ens egen cykel er punkteret og man lige står og har brug for en cykel. Eller tage gæsterne med på cykeltur.

Cykler vil blive vedligeholdt af Malling Dampmølles egen cykelmekaniker, så de altid er klar.

Hobbyværksted

Den gamle transformerbygning vil blive indrettet til hobbyværksted og opbevaring af fælles haveredskaber og havemøbler.

Her vil man kunne reparere sin cykel og bilen, tømre, snedkerere, male eller bare slappe af med lidt håndarbejde der hjemme fra.

Èn gang om måneden vil der være en cykelmekaniker til stede i værkstedet, så beboerne kan få lappet, repareret og vedligeholdt deres cykler ganske gratis, da det er indeholdt i lejen.

Malling Dampmølle på mobilen

Som beboer i Malling Dampmølle vil man kunne benytte sin mobiltelefon, tablet eller computer til at tilkalde viceværten, tilmelde sig fællesarrangementer, reservere fællesrummet, gæsteboligen, hobbyværkstedet, og beboerbilerne, bestille rengøring, personlig pleje, take-away mad fra Malling Kro og andre spisesteder, og se hvad der er af arrangementer i fælleshuset og i Malling og omegn.

Endvidere vil man i tilfælde af nødsituation kunne tilkalde hjælp på ethvert tidspunkt hos en alarmcentral og man vil kunne tilmelde sig "nabokald", hvorved de tilmeldte beboere i Malling Dampmølle kan tilkaldes i tilfælde af at man er i nød.